APK

/APK
APK2018-12-14T15:13:48+02:00

APK Keuringen

HAS Autobedrijf voert meerdere APK keuringen per jaar uit. Met HAS Autobedrijf als uw APK keuringsstation weet u snel waar u aan toe bent en krijgt u een deskundige controle op veiligheid en milieueisen. Wij onderscheiden twee APK keuringen: één voor auto’s die op benzine rijden en één voor auto’s die op diesel rijden. Bij een APK diesel keuring is een roetmeting inbegrepen. Om het u gemakkelijk te maken, kunt u uw afspraak voor een APK keuring plannen door contact op te nemen met ons via de telefoon of onze contact formulier op onze contact pagina.

Steekproef RDW

Onze APK is RDW-erkend. Er is ongeveer 3% kans dat jouw auto in aanmerking komt voor een steekproef van de RDW. Deze RDW-controle moet binnen 90 minuten na onze keuring van start gaan. Je auto mag onze vestiging dan niet verlaten, totdat deze keuring is afgerond. Het is wettelijk verplicht om aan de steekproef mee te werken. Wij doen er alles aan om je zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

Onderdelen APK keuring

Onze keurmeesters beoordelen je auto tijdens de APK keuring op de volgende onderdelen:

Verkeersveiligheid: Goed functionerende remmen, wielophanging, carrosserie, schokdempers, staat van de autobanden, verlichting en de stuurinrichting.

Milieu: Uitstoot van uitlaatgassen.

Registratie: Kilometerstand, het voertuigbewijs, identificatienummer en de brandstof.